Снимка: БГНЕС

Хотелските вериги Hilton и Hyatt обявиха, че замразяват дейността си в Русия. Това включва спиране на отварянето на нови хотели в страната. Това пише в изявления на уебсайтовете на веригите.

Веригата Hilton спира всички нови дейности в Русия, а цялата й печалба от хотелите в Русия ще бъде използвана за хуманитарна помощ в Украйна.

„Затворихме нашия корпоративен офис в Москва, но служителите ще запазят работните си места и ще продължат да получават заплатите си“, се казва в съобщението на хотелската верига. Веригата Hyatt също заяви, че спира новите си дейности, инвестиции и инициативи в Русия.

Британско-австралийският миннодобивен гигант "Рио Тинто" също съобщи, че прекъсва всички взаимоотношения с Русия поради агресията срещу Украйна.

Говорителят на компанията, чиято централа се намира Лондон, съобщи, че "Рио Тинто е започнал процес по прекратяване на всички търговски отношения, които има с всеки един руски бизнес партньор".

ВВС припомня, че през изминалите дни е имало доста забележки и коментари по повод изявлението на един от изпълнителните директори на компанията, който каза, че за "Рио Тинто" ще бъде трудно да спре целия внос от Русия. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase