Кадър: Twitter

Седем деца и една учителка са загинали при стрелбата в училище в руския град Казан, ранени са 20 души. Това съобщи РИА Новости, като се позова на пресслужбата на президента на руската република Татарстан.

Както съобщи президентът на Татарстан, жертва на стрелбата с а станали четири момчета и три момичета.

Преди това от спешните служби бяха съобщили, че при стрелбата са загинали 11 души, а четирима са ранени. Двама ученици са загинали, скачайки от прозорец на третия етаж.

Още по темата

Двама души с оръжие нахлуха днес с оръжие в сградата на училището и откриха стрелба.

Единият нападател влязъл през главния вход с автоматично оръжие и веднага открил огън, заяви за ТАСС източник от министерството на образованието. На входа е бил ранен човек от персонала.

Единият от стрелците скочи от прозореца и беше задържан. Той е на 17 години. Вторият беше ликвидиран от органите на реда.

Децата бяха евакуирани, някои ученици са скачали от прозорците, за да се спасят от стрелбата.

Ученичка разказа, че е била в час, когато първо чула експлозия, а след това започнала стрелба. Според момичето нападателите едва ли са ученици. Целият й клас бил изведен през черен вход и никой от съучениците й не е пострадал.

На място работят оперативните служби и полицаи.

Във всички учебни заведения в града бяха засилени мерките за сигурност. В града е въведен режим на антитерористична операция.

Властите в Татарстан обявиха 12 май за ден на траур.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase