Снимка: Reuters

Почти година измина от излизането на могъщия албум на една от водещите световни групи в момента – Mylo Xyloto на Колдплей се появи на пазара на 24 октомври 2011 и веднага се превърна в един от най-продаваните албуми на 2011.

Още преди да се появи целият проект, водещите парчета от него Every Teardrop Is A Waterfall и Paradise вече бяха станали любимци на публиката.

Албумът бързо успя да се нареди на върха на класациите и макар да не се задържа дълго време там, то със сигурност допадна много на феновете, които вече очакваха с нетърпение новите продукции на британската банда след супер успешния Viva La Vida от 2008.

През 2012, освен редицата супер успешни концерти, последваха и видеоклиповете към Charlie Brown и особено популярното сред масовата публика Princess Of China, в което бандата заформи доста сполучлив тандем с Риана за един от хитовете на 2012 до момента. Сега бандата пусна и петия видеоклип и съответно шести сингъл от албума Mylo Xyloto – Hurts Like Heaven.

Във видеото към Hurts Like Heaven Крис Мартин и компания се насочват в нова, неизследвана до момента посока. След идеалистичните революционни въжделения на Viva La Vida и оптимистичните красиви краски на Paradise и Charlie Brown тук бандата отново залага на многото цветове както в Every Teardrop Is A Waterfall, които обаче са неизбежни в новото им начинание – да издадат комикс, който ще проследи историята, предадена в някои от парчетата от албума.

Той ще се появи в началото на 2013 г. и ще проследи историята на Mylo Xyloto, както се казва главният му герой – момче, което ще се бори да върне надеждата и красотата на пъстроцветния свят в една бъдеща, футуристична сива реалност.

Видеото е въведение към цялата история и с много носталгия ни връща към 2001 и албумът на Дафт Пънк – Discovery, чиито видеа бяха реализирани в поредица от анимирани клипове, разказващи отново една фантастична история, запленила много от техните фенове.

В този смисъл Колдплей също са се насочили добре към обвързване на своите фенове с още нови продукти, развиващи все повече историята зад албума. От друга страна обаче, може би един комикс не е най-доброто решение, защото за голяма част от публиката би изглеждал като прекалено детски продукт и може би поредица видеоклипове по примера на Дафт Пънк би свършил по-добра работа.

Самото парче Hurts Like Heaven пък отдавна се превърна в едно от любимите за хардкор почитателите на бандата, а с лесното си за възприемане звучене може би ще успее да постигне и сравнително добър комерсиален успех.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase