Петият студиен  албум на Coldplay Mylo Xyloto успя да набере сериозна популярност след излизането си през есента на миналата година и се намести трайно в сърцата на меломаните, особено на почитателите на британската група. Той не успя да касира големи приходи или пък някакви рекорди в класациите, но излезлите досега парчета от него – "Paradise" и "Every Teardrop Is A Waterfall" придобиха култов статус, принос за което имат и в немалка част видеоклиповете към тях.

Както фронтменът Крис Мартин сам каза, "Mylo Xyloto" е албум за градската култура, вдъхновен от времето на графитите и гражданските движения в Америка през 60-те и 70-те години. И след като групата ни отведе на кратко пътешествие в Африка със страхотния клип на "Paradise", новият им, трети видеоклип от албума за парчето "Charlie Brown" ни връща в градските реалности.

"Charlie Brown" още в дните след излизането на албума се открои като един от фаворитите в целия проект с приятното си, магнетично звучене. Сега това страхотно изпълнения получава видеоклип, с което да се нареди сред големите класики на британската банда.

Видеото, както  и предишните две, отново е режисирано от Mat Whitecross и пак е раздвижено и много цветно в стила на "Mylo Xyloto", което рязко контрастира с не толкова динамичните клипове на групата от началото на кариерата им като "Yellow" и "Trouble".

В контекста на самата песен, видеото представя любовта между бедно момче от предградията и неговата приятелка, а за фон служи едно от шоутата на групата. На преден план са ярките неонови цветове, а в централна част се превръщат вече популярните светещи гривни Xylobands, които станаха неизменни за гиговете на Coldplay в последните месеци.

Светещите гривни, измислени от техния фен Jason Regler, се контролират от предавател, който променя цветовете им в тон с музиката. Тяхната магия бе най-ясно представена на финала на последния сезон на британския X Factor през декември, когато цялата Wembley Arena светеше феерично при изпълнението на "Charlie Brown". Песен сякаш създадена за тях, завършваща с думите – „We`ll be glowing in the dark” („Ние ще светим в тъмнината”). Клип от изпълнението ви предлагаме по-долу.

Самата "Charlie Brown" неведнъж сме хвалили и е нужно да споменем, че групата казва, че парчето е емоционалният център на целия албум и е било записано преди всички други. В първите си 3 дни след излизането клипът вече събра над 3 милиона гледания в Youtube. Дали "Charlie Brown" ще се превърне в следващия голям световен хит и ще стане наследник на "Paradise" или ще бъде запомнен само от верните почитатели на групата? Ще разберем в следващите месеци.

За групата пък предстоят Британските музикални награди в края на месеца и наградите Грами в неделя, където бандата ще се надява да завоюва нови статуетки. На церемонията по връчване на наградите Грами освен това Coldplay за първи път ще изпълнят на живо заедно с Риана общото им парче "Princess Of China".



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase