Тони е убеден, че ще пребори болестта. Снимка: Reuters

Китаристът на Black Sabbath Тони Айоми (Tony Iommi) има лимфом в ранен стадий. Това са установили медици, след като той е потърсил медицинска помощ.

Новината бе качена и в официалните сайтове на групата и на музиканта, както и в социалните мрежи. Неговите колеги призовават всички фенове да изпратят позитивни послания на Тони.

63-годишният Айоми е оптимист за своето оздравяване, заедно с доктора си вече изготвят план как да се преборят с рака. Лимфомът е лечим, когато се диагностицира в ранен стадий.

Ози Озбърн (Ozzy Osbourne), Гийзър Бътлър (Geezer Butler) и Бил Уорд (Bill Ward) са взели решение да се преместят от Лос Анджелис в Лондон за да бъдат близо до своя приятел.

Легендарните Black Sabbath се събраха в оригиналния си състав през ноември миналата година за да зарадват своите почитатели с нов албум и световно турне. Засега не се съобщава, че издаването на албума през есента ще бъде отложено.

Тепърва предстои да се разбере дали и обявените вече дати от тура ще останат в календара. Първият концерт е предвиден за 18 май в Русия, има и два на Балканите. На 28 юли бандата трябва да забие в Белград, а на 1 август да вземе участие на Rockwave festival в Атина, Гърция.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase