Общ преглед

3000 коледни пакети на Holiday Heroes вече са стигнали до семейства, които имат нужда от помощ. До края на кампанията общо 5000 домакинства ще се радват на по-хубави празници благодарение на празничните герои.

Още по темата

Във всеки пакет има хранителни продукти от първа необходимост - олио, брашно, ориз, питка с късмети, пилешко месо, кори за баница, маргарин, чай. За децата ще има и играчки и книжки, разказа пред Dnes.bg ръководителят на инициативата Росица Томова.

Тя е категорична, че доброволците са най-важни в осъществяването на добрините и са сърцето на кампанията.

"Без тях не бихме могли да се справим, защото работата е за много кратко време, а е много. Една част от доброволците са тук в склада, други разнасят пакетите, има и такива, които разнасят в провинцията", обясни Томова.

По думите й хората са склонни да правят добрини, но трябва да бъдат подсещани и затова кампанията трябва да бъде разпространявана и анонсирана.

"Хората искат да помагат по всяко време, но ние трябва да им казваме, че имаме нужда от помощ. Това важи и в живота. Ако не кажеш: "Ела, имам нужда от помощ, помогни ми", всеки си е вглъбен в неговите си неща. Трябва да се надава вой, това е истината", коментира тя.

Росица Томова допълни, че въпреки умората и тежкия труд, след края на кампанията винаги се чувства удовлетворена.

"Когато се прибера вечер и знам, че кашоните са стигнали до хората в нужда, няма как да не се радвам и да седна да празнувам Бъдни вечер и Коледа с чисто сърце", сподели ни тя.

В кампанията се включват и популярни личности, които стават посланици на добрината. Така треньорът на ЦСКА Христо Янев помагаше цяла сутрин в подреждането и опаковането на кашоните. А после занесе лично и коледен пакет до възрастна двойка пенсионери, които имат ограничени възможности.

"Видях мащаба на цялата дейност и се запознах в детайли. Миналата година бях част от кампанията и ми направи голямо впечатление и реших и тази година да участвам. Всичко, което те правят, е страхотно", разказа ни бившият футболист.

Той е на мнение, че хората се сещат главно за благотворителнст по Коледа, но това трябва да се промени.

"Трябва да покажем добро сърце по всяко време на годината. Кой когато може и с каквото му е на сърце", пожела той.

Вижте как добрите дела се случват в следващото видео на Holiday Heroes

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар