Рибейро няма да има проблеми у нас. Снимка: ПФК Лудогорец
Рибейро трудно ще се справи в българския футбол. Снимка: Булфото

Общо гласували: 125
Рибейро няма да има проблеми у нас
47%
Рибейро трудно ще се справи в българския футбол
53%

Лудогорец тръгва по нов път. Досега отборът разчиташе на български треньори като зад успехите на отбора оставиха своя отпечатък Ивайло Петев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. Сега начело застава португалецът Бруно Рибейро, който ще има тежката задача да надгражда. Ще успее ли да се справи в българското футболно блато, след като други именити чуждестранни специалисти се провалиха. В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

Рибейро няма да има проблеми у нас. Александър Попов, Dnes.bg

Бруно Рибейро има всички шансове да се превърне в един от най-успешните чуждестранни треньори. Първото му предимство е, че ще бъде начело на Лудогорец, а не на Левски или ЦСКА. Никой няма да му се качи на главата след първата загуба, а лудогорската публика далеч не може да окаже някакъв натиск върху собственика Кирил Домусчиев.
Рибейро няма да има никакъв проблем в България, защото хегемонията на шампионите по всичко личи, че ще продължи и следващата година. ЦСКА ще започне от долните дивизии, Левски си остава все така беден, а като най-големи конкуренти на Лудогорец се очертават Литекс и Берое.

Рибейро ще има и спокойствие откъм БФС. Фамилията Домусчиеви се радва на подкрепа от Боби Михайлов и компания и така ще бъде докато не се появи някой по-богат. Свикнали сме, че футболния съюз винаги е със силните на деня, а реалността в момента е такава, че Домусчиев е силната фигура в родния футбол.

Така че португалският треньор има всички шансове да вдигне титлата у нас, въпросът е докъде ще стигне в Европа. Защото големите пари и амбициите на "зелените" са там.

Рибейро трудно ще се справи в българския футбол. Красимир Ангелов, Dnes.bg

След дълго търсене Лудогорец най-после се спря на заместника на Георги Дерменджиев. Португалецът Бруно Рибейро ще има тежката задача отново да вкара „милионерите“ в Шампионската лига, без това да отслаби позициите на разградчани в родното първенство. Големият въпрос обаче е: Ще успее ли?

Португалецът идва с реномето на личен приятел на Жозе Моуриньо, като дори обяви, че Челси може да даде футболисти на Лудогорец. Дружбата на Рибейро със Специалния със сигурност е хубаво нещо, но тя няма как да играе на терена. Факт е, че португалецът е един от най-перспективните треньори в своята родина, но пък до момента треньорската му кариера е сравнително скромна. Тя тръгва от Витория Сетубал и минава още през Фарензе, Моура, Пинялновензе. Все отбори, пред които не стои задължителното условие "победа на всяка цена".

Разбира се, нямам как да не признаем, че младият португалски специалист има в своята треньорска колекция Купата на Португалия и Купата на Лигата, спечелени с Витория Сетубал. Но със сигурност в българското първенство никак няма да му е лесно. Не защото то се отличава със страхотен футбол, а защото в него има реалности, към които чуждите треньори, особено тези от Западна Европа, трудно се ориентират.

Достатъчно е само да дадем за пример в последните години Славиша Йоканович и Пепе Мурсия, които въпреки солидните си визитки не успяха да се ориентират навреме в обстановката у нас, а и нямаше кой да им даде повече време. Тук нещата не са много различни – Рибейро попада за първи път в родната футболна действителност, а има само месец да стане на „ти“ с новия си отбор и всичко около нашия си футбол. Защото след това започват решаващите мачове, където Лудогорец няма да има право на много грешки. Защото ако ги направи, първият който ще си стегне багажа вероятно ще е треньорът...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase