Общ преглед

И през 2014 година широката публика стана свидетел на скандални моменти в родния шоубизнес. Някои провокирани от неприязън, други си бяха чист PR.

Николета Лозанова "блесна" и тази година, но просто смени обекта. Дрязгите й с Алисия вече писнаха на всички и тя си намери нова мишена. Плеймейтката стартира таблоид в bTV, в който влезе в схватка с Иван Ласкин. Тя пусна папараците след Ласкин, за да покаже на цяла България как актьорът има проблем с алкохола, шофира след като е обърнал няколко чашки. След репортажа словесната война се пренесе в социалните мрежи, като водещата си спечели прякора "Никлозета". Иван не пропуска удобен момент да заклейми всички, които се ровят в личния живот на известните хора в страната, и влезе в открит конфликт с продуцентите на Николета - Иван и Андрей. Не пести и към тях обидните квалификации.

Рут Колева пък си направи PR, като се обиди на българина, по неин си обобщаващ начин. Поводът бе предстоящо интервю в BBC.

"Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш. Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по BBC, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега. Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика. И те яде отвътре, че на някой му се случва, без да си "плаща" за това. Жалко за теб, жалко и за мен. Защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние".

Tова бе само част от нейната тирада, в която описва още колко сме черни като нация, колко я е срам и естествено завърши, че тя не е като всички. В крайна сметка, всяко едно твърдение може да бъде оборено. И с нея могат да бъдат дадени примери, откоито и ние можем да се срамуваме, но не това е важното. Известните хора понякога си позволяват грозни обобщаващи квалификации за едните "5 минути слава". Тези написани думи остават, да не се надяват, че всичко свършва на принципа за трите дни. 

Криско и Мария Илиева пък влязоха в задочен и закъснял спор със СЕМ. Заради песента "Видимо доволни". Съветът се сети, че текстът не е от най-приличните, след като три месеца това бе едно от най-пусканите парчета в ефира на телевизии и радиостанции. В интернет клипът пък бе гледан над 8 милиона пъти. Певците съзряха цензура, задействаха се с декларации срещу цензурата. Фокусът на скандала се измести, а никой не си сложи ръка на сърцето и не каза, че текстът на песента е лесно запеваем, но тъп. От тези, заради които попфолкът е слаган на дръвника от много години.

Участието на Евгени Минчев във VIP Brother му донесе още популярност и участие в медиите, но и дела заради острия му и на моменти доста непремерен език. Така заради интервю и нелицеприятни квалификации той ще трябва да се яви в съда срещу Венета Райкова. Началото бе поставено от устата водеща, която разказа в ефир как Минчев се напивал на собствените си партита и се държал непристойно с гостите си. Евгени пък призна, че наистина е изритал от свое събитие Райкова, защото е била непоканена. После пък описа нелицеприятно Венета в друго интервю на какво "ухаела".

Срещу Минчев скочи и Ваня Червенкова, която събира още желаещи да го съдят. Поне от тв ефира към нея се присъедини съпругата на Китаеца - Виолета, според която Евгени си правел само PR с мъжа й.

Благо Георгиев и майката на двете му деца - Христина, също влизат в годишната класация с медийния цирк около раздялата им. Двамата не бяха най-активните в скандала, но пък добре го подклаждаха. Както и техни уж близки приятели. Оказа се, че и Благо, и Христина не са били за пример в своите отношения и раздялата е повече от естествена. Първоначално критиките бяха насочени към футболиста, който и друг път е изневерявал, а връзката му с фолкпевицата Лияна преди години дори се бе задълбочила сериозно. Оказва се обаче, че и Христина не е стояла мирно, поне така твърдят приятелите на Благо. Така или иначе двамата вече не са заедно, а Джизъса вече откри новата любов - ученичката Куини Алис.

Безспорно един от най-скандалните моменти през изминалата година е участието на Анита Мейзер на "Мисис свят". Оказва се, че всеки може да представи страната ни, стига да спечели някакъв незначителен конкурс. Все пак става въпрос за най-красивите омъжени жени, конкурсът в световен мащаб не е от типа "Мис дупе". А Анита Мейзер със сигурност не е жената, с която България би се гордяла. През годините във визитката й има повече скандални моменти, отколкото някакъв пример за омъжените българки. По партитата пък занимаваше гостите повече със своя силикон и трябва да признаем, не всяка жена може да носи толкова кубици. Но това не е причина да излага България на международен конкурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар