Столици, държави. В България Златка си е на мода. Снимка: Булфото

"Учи, сине, да не работиш". Така звучи една от най-прагматичните, типично народни сентенции още от времето на социализма. Е, първият училищен звънец би преди 2 дни, а университетите един по един отварят врати за началото на новата академична година. Въобще цялата държава потъва в образование.

Паралелно с това народът се отдаде и на новия телевизионен сезон, който май идва отново да ни покаже, че... всъщност няма особено нужда да запряташ ръкави над учебници и книги. Или поне ако искаш да си ВИП, звезда, плеймейтка (бел.р. Тази дума кога от БАН най-после ще я вкарат официално в речниците?).

"Отличните" Златкини познания по география от снощи са тема №1 в държавата. Отвориш Facebook – всичко живо пише за Златка. Качиш се на градския транспорт – всичко коментира Златка. Стигнеш до работа и следва логичният въпрос "Ти гледа ли снощи Златка?". Значи Златка си е ВИП. Отвсякъде.

Всъщност на пръв поглед може би изглежда забавно, че столицата на Великобритания е Англия, а тази на Сърбия – Босна, но когато съдържанието на горния етаж е заменено с кубици силикон, нещата стават страшни.

Още по темата

Още по-страшно е, че хиляди млади момичета вече са си харесали новата и "престижна" професия "плеймейтка". Така че родители, ако утре дъщеря ви си поиска силикон за подарък за бала – не се изненадвайте. Ама не се и притеснявайте - тя няма да остане без висше, защото тук никой не остава. Просто вероятно вече се е ориентирала към ВИП висините.

Белгия, Белград, Босна... все тая. Защо й е на Златка да знае разни столици, след като си има държава – държавата на Златките. Тя и така си е симпатична, красива, има силикон и е идол на цяло едно поколение. Е да, на лошите момичета, ама те пък нали винаги са били на мода...

Ако този вариант пък не ви харесва, остава да кажете на детето си: "Учи, дъще, да не станеш Златка". Макар че ако тетрадките й по математика, български и история вече са с корица на фолкпевици, може би е малко късно. Все пак живеем в държавата на Златките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase