Снимка: Булфото

Полуголи жени позират. С усмивка, обтегнала до пръсване силикона под устните им. Прическите адмирират перхидрола, а от деколтетата стърчат пластмасови гърди.

Снимката е от AVN Movie Awards – „Оскарите” на порното. Същата като от конкурс „Мис България” или „Нов Фолк”.

Сериозните прилики на трите мероприятия прикриват обаче генералната им разлика. Едните награди са предвидени за порно, а другите – за красота и музика.

С други думи нашите чалга певици и манекенки не са порноактриси. Но са копие. Менте на имитацията на сексуален партньор. По тази сметка – третокласни.

Това, което нашите псевдо порномиски са постигнали, е, че явно са изпълнили не само своите, а и желанията на мъжете. 

Според социологическата агенция Маркет линкс осемте процента българи, които се самоопределят като богати, търсят показност. Искат всеки да види охолния им, луксозен живот. И пищните им половинки. 

Ето как мутресите са завзели главната роля в медийното ни пространство.
Тях можеш да ги игнорираш. Превключваш канала и ги няма вече. 

Но и без да се задълбочаваш много, виждаш, че копията са много повече. Копията на уж луксозните каки. Тях не можеш да пренебрегнеш. Заради огромния им брой.

Те са като пъпки. Виждаш ги, където и да си. В кафенета, в офиси, в университети и в задръствания, в интернет. Из десетки сайтове е плъзнала една и съща тяхна снимка, имитираща фотоса на висшето ни общество.

От застрашаваща близост „яката тупалка” е щракнала многото си грим. Цъфналите устни ще да са вид орална съблазън. Хваната е и част от слънчеви очила, размерът на които не е допуснал цялостното им влизане в кадър.

Всичко това на фона на тоалетна в заведение. Или в поовехтяла детска стая.

Нека външният им вид да е личен естетически вкус. Но културата им не е. Защото влияе на развитието на цялото ни общество. Тези момичета са на пазара на труда, в индивидуалното потребление и в производтсвото. И гласуват. 

А общите им познания са на покъртително ниско ниво. Сексуалната им култура – също. 

92 процента от българите получават сексуалното си образование на улицата, според изследване на доктор Михаил Околийски от Центъра по хигиена. Най-вероятно от разказите на кака Еди-коя-си, докато люпят семки пред блока.

Над 50% не говорят с партньора си, ами с приятелки за премеждията в леглото, отново показва изследването на доктор Околийски. Това води до нискокачествен секс. Сигурно затова са вечно сърдити.

Това дивашко ниво на секскултурата ни е докарало първото място по нежелана бременност в Европа. И третото място по аборти.  

Виновни са родителите. И учителите. Защото никой не си прави труда да разясни на девойчето, че презервативът не хапе. 

Да кажем, че родителите са ангажирани с ниските си доходи. А и не могат да надскочат собствената си сексуална култура, изградена в общество, пропуснало сексуалната революция и изводите от нея. 

Добавяме и това, че в България родителите нямат практика да общуват с децата си. Доказва го изследване на ЮНЕСКО.

Но лична отговорност се гради чрез възпитание в семейството. Когато такова отсъства, младите са податливи на социално и медийно подбутване. 

Те гласуват с чужди разбирания и правят секс заради приятелките си.

Това е апатия. Към себе си и към обществото. Защото малката е убедена, че нищо не може да промени. Затова й е все тая кой я управлява или защо например няма магистрала. 

Но това е само едната страна на проблема. 

И при българските мъже сексуалната култура е толкова ниска, че ако погледнеш под леглото, ще я видиш как плаче.

Заради същите семейства, в които никой не говори за секс. Заради същите учители, преподаващи анaтомия на половите органи вместо нещо смислено.

Дотук ги оправдавам. Те, както и момичетата, не са виновни за възпитанието си.

Но българският сексуален пазар е изключително свободен. Не е обременен от религии и догми. Търсенето определя предлагането. Следователно хилядите попфолк имитати са такива, защото пичовете ги искат такива. 

Нашето момче харесва пошлостта. Доказателство: най-сваляното порно от български торенти е видимо скъпо и германско. Дотук добре. Отвратителният руски дублаж, закачен за този филм, обаче го съсипва. Един глас за всички роли. Като видеокасета с Терминатор от 90-а година.

Явно българинът си иска ментето. Хилядите изтегляния на точно тази порнопродукция (не че няма други) го доказват. В миговете, когато е най сам съм себе си, се отдава на пошлост. 

В принципа „вземане-даване” обаче по-голямата тежест се пада на мъжете. Тяхното търсене определя предлагането.

Според доктор Околийски в масовата практика у нас при първия сексуален контакт момичето е на около 13 (и възрастта пада). Той допълва, че и в Европа е така. Но там са подготвени за това, което ги очаква. В България просто няма откъде да знаят.

Освен от сексуалния им партньор – „баткото“. 

В най-разпространения случай той е с години по-голям от 13-годишното си гадже. И дори само заради това би трябвало да поеме минимална отговорност. Но толкова се концентрира върху несложната операция да си хързулне кондом, че накрая забравя защо всъщност е искал да го стори. Достатъчно е тарикат, за да не прочете упътването, но не достатъчно мъж, за да опази поне себе си. Камо ли нея. 

И така, прикривайки сексуалната си неграмотност, българинът получава първото място по сифилис в Европа. 

Не става дума за това дали някой има глава на раменете, или не. Защото тази статистика представя обществен феномен. Масовката на България.

Екзалтирани фенки на псевдопорноактриси, нещастно забременели и сърдити. И партньорите им – заразни, но парадиращи момчета. 

Кюп, в който сме всички. 

Надеждата... умира последна. И ще умре, ако умрат всички готини, стремителни и интелигентни хора тук.

Хората, които не се набиват толкова на очи, защото не са нито чалга, нито порно.

Хората, за които в този текст не е написана и дума. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase