В снимки

Малката, спретната уличка, наречена Росица, се намира в центъра на София.

Името й звучи някак свежо и като го чуеш, очакваш да видиш (предварително се извиняваме за развинтеното ни въображение):

китни дръвчета,
пейчици,
спретнати тротоари
и прочие научнофантастични подробности.

Вместо това обаче, на ъгъла, където Дунав и Росица се прегръщат, нещастният минувач се натъква на друга, много по-вълнуваща гледка.

На пръв поглед – червена жигулка. Нищо много особено, дето се вика, допреди няколко години само това гледахме.

На втори поглед – минисметище, поместено в някогашното превозно средство, добре поддържано и пълно с разнородно съдържание, което пищно прелива от изтърбушените врати.

Пършива елхичка небрежно е полегнала на шофьорското място, а около нея артистично са разпилени купища боклуци за бурна радост на всички клошари, цигани и кучета в района.

Чие е това творение?

Има ли си собственик?

Подозираме, че отговорът е „не“.

Затова предлагаме на Столичната община да се самосезира, самоорганизира и самоинициира и да изпрати една „подвижна платформа със скоби за прибиране на неправилно паркирани автомобили“, известна още като паяк, която да натовари и отнесе въпросната арт инсталация (айде, пак се размечтахме...)

И ако пък случайно от Московска 33 се прежалят да направят нещо по въпроса, дали ще е твърде нахално да ги помолим да позамажат и надписа над червената жигулка, който оповестява на всички, че Бен Ладен е баща на Левски?

Да?

Така си и знаехме...

*Репликата е от популярното тв шоу "Улицата"

В снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase