Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase