УниКредит Булбанк стартира нова услуга, улесняваща значително банковите преводи. Със старта на незабавния междубанков превод по мобилен номер (Blink P2P), банката надгражда текущото решение за вътрешнобанков превод по телефонен номер. За да се уверят сами потребителите на Булбанк Мобайл колко бързо, лесно и удобно е прехвърлянето на пари по мобилен номер, УниКредит Булбанк ще предостави услугата напълно безплатно за всички преводи по телефонен номер до 30.09.2024 г.

Със стартa на новата функционалност, УниКредит Булбанк продължава да осъществява своята стратегическа визия за предоставяне на иновативни решения, които преобразяват начина, по който клиентите управляват финансите си.

Blink P2P е логично продължение и надграждане на анонсираните през 2022 г. незабавни преводи, при които УниКредит Булбанк държи над 43% пазарен дял за 2023-та година. Надградената услуга предоставя не само бързина, но и максимално ниво на удобство при изпълнение на плащане през електронен канал. Функционалността е реализирана в партньорство с „Националната картова и платежна схема“ и БОРИКА, което позволява на клиентите ни да извършват бързи и сигурни преводи между различни банки, използвайки единствено мобилния си телефонен номер.

Този подход не само дава възможност на клиентите да изпращат пари бързо и лесно, но и им позволява да изживеят пълната свобода на финансовото си управление. С незабавните преводи по мобилен номер УниКредит Булбанк предоставя на своите клиенти възможността да извършват и получават плащания както в рамките на банката, така и между сметки в различни банки, като използват единствено телефонния си номер. Това е визионерска стъпка, която дава началото на нова ера в банковия сектор, където преводите са още по-бързи, удобни и предпочитан начин за прехвърляне на пари.

„Разширяването на възможностите за разплащания през Булбанк Мобайл, е част от дългосрочна стратегия за усъвършенстване и непрестанно подобряване на клиентското преживяване в дигиталните канали на банката. В приложението за мобилно банкиране на УниКредит Булбанк на месец се извършват над 1 000 000 превода от близо 300 000 клиенти, което показва и огромния ангажимент, който ние, като банка, имаме към тях.“, споделя Виктор Стоянов, Директор „Алтернативни канали“.

„Клиентите търсят банкови решения, които им позволяват да си свършат работа по възможно най–лесния начин, по всяко време в денонощието и независимо от това къде се намират. Времената, в които клиентите попълваха хартиени платежни нареждания и се редяха на опашки отминаха. Свидетелство за това е и статистиката ни, която показва, че над 97% от всички взаимодействия на клиентите с нас като финансова институция са именно през Булбанк Мобайл, превръщайки мобилното ни приложение в на-големият филиал на банката за операции. Ето защо казваме, че банката е в телефона на клиентите ни.“, споделя Борислав Генов, Главен директор „Банкиране на дребно“

С растящата нужда от гъвкавост и адаптивност във финансовите операции, УниКредит Булбанк е насочена към предоставянето на услуги, които не само удовлетворяват, но и превъзхождат очакванията на клиентите си. Новата функционалност за незабавни междубанкови преводи по мобилни номера е стъпка в тази посока и ще продължи да служи като основен инструмент за улесняване на финансовите трансфери и подобряване на преживяването на клиентите в банковия сектор. Услугата за физически лица е налична 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, като за максимално удобство лимитът на ниво превод, е максималният за Булбанк Мобайл.