Броени дни остават до професионалното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА. От 2 до 4 юни форумът събира специалистите от медицинския, денталния и дерматологичния сектори. Електронната регистрация, която важи за вход на изложението, е отворена. Какво ще ни предложи съпътстваща програма, предстои да разберем от следващите редове.

Още през първия ден, 2 юни, изградената Семинарна зала приема специалистите от Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“. Нутриционистът Кристиян Братованов ще ни запознае с методите за отслабване при хора с инсулинова резистентност. „По време на изложението ще проведем скрининг за затлъстяване и диабет, както и промотиране на програмата „Отслабвай смело“, включваща физическа активност, хранителни режими и медицински причини за затлъстяването“, допълват от сдружението. Ще се извършват и измервания на кръвно налягане, определяне на риска от предсърдно мъждене със скала Hira, скринингов тест за риск от диабет тип 2. През целия ден, на щанда на Националната пациентстка организация – В12 в зала 2, ще се състоят безплатни изследвания за захарен диабет и нивото на кислород в кръвта.

Вторият ден

Мащабната си програма през втория ден, 3 юни, разгръщат специалистите от Медицински колеж „Й. Филаретова“ – София. Гръбначните изкривявания при подрастващите са акцент в презентацията на Петя Карапетрова, Рая Петрова и Мариана Алберт. Ролята на рентгеновия лаборант при диагностициране и проследяване на пациенти с COVID-19 ни разкриват Петранка Гагова и Невенка Бонинска. Диана Иванова и Бинназ Асанова спират вниманието на подмладяващата грижа в козметичната козметика, а Мария Петелева – с „Козметологичен подход в грижата за суха кожа“. „Acinetobacter baumannii - проблемен микроорганизъм с нарастваща антибиотична резистентност” е фокусът в презентацията на Дарина Димитрова и Емма Кьолеян; а д-р Спартак Янакиев ще ни запознае с професията „Зъботехник“.

Съпътстващата програма на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2021: Какво ни очаква?

През същия ден присъстващите ще разберат повече и за CUTERA - естетични решения за лице и тяло, представени от Марвена. Фирма Булдент се включва със събитие „Грешки в превенцията и профилактиката на пародонталните заболявания“, с лектор д-р Борис Раденков. На хроничните възпалителни процеси и съвременните методи за регенерация на тъкани в общата и естетичната медицина ще се спрат специалистите от Естетик Мед.

В борбата със заболяванията на щитовидната жлеза

Информационна и скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза ще проведе Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще бъде организиран ехографски преглед и консултация със специалист ендокринолог. По време на продуктовите презентации в последния ден, ще разберем от ГЕСТОР КОЗМЕТИКС и доц. Жанет Кирилова за биомеханичния подход в лечението на кариеса. През всички дни на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА образователна програма ще провежда Българският червен кръст.

Образователна, професионална, разнообразна, изпълнена със семинари, презентации, дискусии и порфесионални срещи. Такава ще бъде съпътстващата програма на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА. От 2 до 4 юни, форумът ще се проведе при стриктното изпълнение на изискванията, наложени от държавните здравни власти.

Цялата съпътстваща програма ще откриете ТУК.

Своята електронна регистрация за посещение можете да направите на www.bulmedica.bg.