Източник: Кредисимо АД

Водена от постоянната грижа за своите клиенти, компанията за онлайн кредити Кредисимо е последователен новатор. Тя първа в България въведе онлайн кредитирането, първа предложи одобрение до минути и първа предложи заеми с 0% лихва.

Тази година Кредисимо стана и първата (и засега единствената) публична компания в сферата на микрокредитирането в България.

В стремежа си да се наложат добрите практики в посока защита на клиентите Кредисимо бе сред инициаторите за създаването на Асоциацията за Отговорно Небанково Кредитиране (АОНК).

В АОНК членуват фирми, които спазват утвърдените добри практики във взаимоотношенията с потребителите и имат сходна гледна точка относно потребностите от регулация в този сектор. Признание за активната роля на екипа на Кредисимо в учредителния процес е изборът на Константин Кръстев, един от изпълнителните директори на Кредисимо, за заместник-председател на асоциацията.

Наред с развитието на потребителската защита, друга много важна цел на АОНК е да помогне на обществото да разбира по-добре дейността на своите членове, за да прави разлика между добронамерените и недобронамерените пазарни субекти.

Дейността на небанковите структури като Кредисимо е от първостепенна важност за много български семейства и малкия бизнес, защото сваля напрежението при посрещането на непредвидени и/или неотложни разходи.
Кредисимо предлага своите услуги изцяло онлайн чрез своя уебсайт credissimo.bg

С годините компанията е наложила утвърдени и изпитани добри практики и е фактор в изграждането на пазара на небанковото кредитиране в България.