Снимка: Reuters, архив

Джъстин Бийбър се призна за виновен по обвинението за невнимателно шофиране и нападение на човек във връзка с инцидента, когато блъсна автомобила на фотограф през 2014 г. в Канада, съобщиха световните информационни агенции.

Певецът се яви на изслушването чрез видеовръзка от Лос Анджелис. Обвиненията за нападение и опасно шофиране срещу него отпадна, като му беше определена глоба от 750 канадски долара за невнимателно шофиране.

Инцидентът стана на път близо до Статфорд, родния град на певеца, в провинция Онтарио. Той е бил в автомобила си с приятелката си Селена Гомес и папаракът ги е притеснил. Местните медии писаха за физическа разправия след сблъсъка между автомобилите.

Адвокатът на певеца обясни, че отпадането на обвинението за нападение отчита факта, че инцидентът е провокиран и е продължил по-малко от минута.

За своите 21 години Бийбър натрупа сериозен стаж в съдилищата, като има проблеми в няколко държави. Миналата година той се призна за виновен за опасно шофиране в Маями, а в Калифорния беше осъден на две години пробация, защото замерял къщата на съседа си в Лос Анджелис с яйца.

През април аржентински съдия издаде срещу него заповед за арест заради нападение над фотограф, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase