Снимка: Булфото, архив

България ще бъде домакин на 13-то издание на "Детска Евровизия 2015". Престижният детски песенен конкурс ще бъде на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София, съобщиха организаторите от БНТ.

Още по темата

"Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Изпълнителният директор на Детската Евровизия Владислав Яковлев изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса.

Миналата година конкурсът бе спечелен от 14-годишния Винченцо Кантиело, а италианската телевизия RAI първа получи правото да организира събитието през 2015 г. тазгодишното издание на конкурса. Крисия, Хасан и Ибрахим пък заеха историческото за България второ място.

"Ние проведохме много разговори с RAI, но те не бяха в състояние да проведат конкурса. Благодарихме им за това, че проучиха всички възможности за домакинство. Техният ясно изразен интерес, както и този на България и други страни, ни показва, че Детската Евровизия става все по-силна", поясни Владислав Яковлев.

Интересът на телевизионните оператори от цяла Европа към Детската Евровизия остава висок. През 2014 година в конкурса участваха 16 страни, което е рекорд от 2007 година насам.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase