Снимка: Reuters

Канадският певец Джъстин Бийбър бе смятан за златното момче на поп сцената. Беше, а и продължава да е идол на милиони тийнеджъри, но дали по негово желание, или просто заради неподходяща среда етикетът му вече е "лошото момче".

Само преди дни той бе арестуван от властите в Маями бийч за това, че е участвал в гонка и е шофирал в нетрезво състояние. Срещу него е повдигнато обвинение за оказване на съпротива при ареста. Певецът е признал, че е употребил алкохол и лекарства по предписание, пушил е и марихуана. 19-годишният Бийбър прибави още едно провиненине към немалкия списък, като освен това е шофирал с книжка с изтекъл срок.

Повдигнато му е обвинение и то само дни, след като срещу него тръгна и разследване по обвинение, че при пререкание със свой съсед в Лос Анджелис е замервал къщата му с яйца.

Ето и няколко факта за Бийбър, които го изстреляха на върха, както и гаменските му прояви.

Декември, 2009 година. Представя песента на Стиви Уондър Someday at Christmas в Белия дом пред Барак и Мишел Обама.

Януари, 2010 година. Песента Baby от дебютния му албум My World 2.0 се превръща в хит в световните класации. Албумът му пък оглавява американската класация Billboard 200 и го превръща в най-младия солов певец на върха след Стиви Уондър от 1963 година.

Юли, 2010 година. Детронира Лейди Гага в класацията за най-търсена звезда в интернет.

Декември, 2010 година. Започва връзка с Дисни звездата Селена Гомес, която продължава две години.

Февруари, 2011 година. Появява се неговият биографичен филм Never Say Never, който само в първия ден на появата си отчита продажби за 12,4 милиона долара.

Юни, 2011 година. Класиран е на второ място в класацията на Forbes за най-богати звезди под 30 години, след като в рамките на година попълва сметките си с 53 милиона долара.

Март, 2012 година. Сингълът Boyfriend дебютира под номер две в американската Billboard Hot 100, от него са продадени 521 000 дигитални копия за седмица - второто най-добро постижение за дебютна песен.

Септември, 2012 година. Повръща на сцената по време на концерт в Аризона, като според Бийбър се дължи на изпито мляко преди инцидента.

Март, 2013 година. Джъстин Бийбър припадна по време на концерта си в Лондон. Според говорител на тийн звездата Бийбър е имал недостиг на кислород.

Март, 2013 година. Освиркан е в лондонската зала O2 Arena, след като е накарал феновете да го чакат два часа след обявения.

Март, 2013 година.
"Вкисват" 19-ия му рожден ден, след като не е допуснат да пие в лондонски бар.

Март, 2013 година. Бийбър напада фотограф в Лондон.

Март, 2013 година. Съсед се оплаква, че Бийбър го е наплюл и заплашил с убийство.

Април, 2013 година. Бийбър е задържан на летището в Мюнхен заради нередовни документи на маймунката Мали.

Април, 2013 година. Изхвърлен е от нощен клуб в Австралия, след като се закачал с момичета и счупил телефон.

Април, 2013 година. Посещава музея на Ане Франк в Амстердам. Той е посветен на 15-годишното момиче от еврейски произход, укривало се в холандската столица в продължение на две години след началото на Втората световна война. Тя е заловена и откарана в концлагер, където и загива. Дневникът й обаче бива намерен по-късно, като разказаната трагична история в него завладява света след края на войната и невръстното момиченце се превръща в една от най-известните жертви на преследването на евреите през войната. "Съобразителният" Бийбър побаче разбуни духовете като написа в книгата за гости. "Беше наистина вдъхновяващо да дойда тук. Ане е била страхотно момиче. Надявам се, че тя щеше да бъде моя фенка".

Април, 2013 година. Отменя концерт в Оман, след като местните власти смятат, че сценичното му поведение е в разрез с ислямските закони.

Април, 2013 година. Дядото на Джъстин дава интервю, от което става ясно, че любовта му към роднините се ограничава до майка му Пати Малет. 61-годишният дядо на тийнидола тъне в мизерия, докато известният му внук обикаля света и печели милиони. Джордж Бийбър е получил от внука си само един телевизор.

Юни, 2013 година. Сайтът TMZ пуска аудио, на което е записан скандал между Бийбър и фотограф. Певецът е взел картата памет и се смее на постъпката си.

Юли, 2013 година. Бийбър е заснет да уринира в кофа с парцал на излизане от нюйоркски клуб.

Октомври, 2013 година. Изпълнителят е отведен от гардове на Китайската стена, Бийбър се "похвали" със снимка в Instagram.

Ноември, 2013 година. Джъстин е заловен с приятел в бардак в Рио де Жанейро, където са прекарали над 3 часа. Двамата си тръгнали оттам с непознати жени.

Ноември, 2013 година. Отново се забърква в скандал, след като охраната му напада фотографи в Рио.

Декември, 2013 година. Джъстин Бийбър заплашва, че ще се оттегли от сцената.

Януари, 2014 година. Разследван е от полицията, след като негов съсед се оплаква, че е замерян с яйца. Скандалът се разраства, след като униформени правят обиск в дома да видят дали има яйца, а се натъкват на дрога. Арестуван е неговият приятел - рапърът Лил За.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase