Снимка: Reuters

Две от най-популярните имена в световната музикална индустрия – британската банда Coldplay и поп звездата от Барбадос Риана, най-после пуснаха видеоклип на общия си сингъл "Princess Of China".

Coldplay записаха парчето за последния за момента студиен албум на бандата "Mylo Xyloto", излязъл миналата есен.

Макар първоначално феновете на култовата група да не приеха много радостно участието на Риана в тяхна песен, вокалистът Крис Мартин заяви в не едно интервю, че тя е един от най-силните гласове в света в момента и за него винаги е било цел да работи с нея.

Той дори каза, че е написал песента специално с идеята да покани певицата за нея, но след това дълго време е събирал кураж да я попита.

Въпреки критиките, "Princess Of China" се оказа перфектното парче, съчетаващо умело качествата и на двете страни. Бандата звучи прекрасно, макар и доста поп насочено, което веднага ни препраща към подобното звучене на "Viva La Vida", а вокалите на Крис Мартин и Риана се преплитат блестящо.

Песента започва със семпъл от Takk… на Sigur Ros, който се появява и по-нататък, а почти през цялото си продължение е съпътствана и от тежък синт звук, който затвърждава цялостното впечатление за нея не просто като поредния поп хит.

Видеоклипът е сниман през март тази година в Лос Анджелис, а Риана поема  ролята на „гето гейша”, както тя сама се описва.

"Princess Of China" продължава традицията на групата да издава големи продукции през юни след като "Viva La Vida" и "Every Teardrop Is A Waterfall" излязоха съответно в началото на юни 2008 и 2011.

Не се и съмняваме, че и това магнетично парче ще се нареди до останалите им големи хитове, а като нищо и ще бъде топ парчето на това лято, дори и само заради големите имена зад него.

А те в момента  не спират да привличат вниманието на меломаните. Риана продължава да се появява на равни интервали гола или полу-гола в различни списания или по папарашки снимки, докато британската група е на голямото си лятно турне в подкрепа на "Mylo Xyloto".

То обхваща доста от големите европейски градове, като само в родната си Великобритания те ще изнесат 7 концерта, 4 от които в Лондон. През лятото пък бандата заминава за САЩ, където също има множество участия, след което през есента се завръща за концерти в Западна и Централна Европа.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase