Рафи ще работи с утвърдени автори за първия си сингъл. Снимка: X Factor

Победителят в първото издание на X Factor Рафи Бохосян ще акостира до края на седмицата в Лондон, където ще запише своя дебютен сингъл.

Парчето ще бъде подготвено в студиото на продуцента Трой Милър, който е работил със звезди от ранга на Ейми Уайнхауз, Марк Ронсън, Ема Бънтън, Чака Кан, Грейс Джоунс и др.

Милър, който ще поеме основно работата с Рафи по звуковия дизайн на песента ще помогне на младия талант бързо да усвои най-новите и модерни техники и трикове за работа в студио и звукозаписване. Песента ще бъде миксирана и финално мастерирана в други студия в английската столица, с които продуцентът работи от години.

Рафи ще бъде придружен от шефката на Вирджиния рекърдс Станислава Армутлиева, като двамата ще имат професионална среща в офиса на музикалния гигант Сони Мюзик в Лондон. В момента екипът на Сони там работи с финалистите от последния сезон на Х Factor във Великобритания, които регистират сериозни продажби от своите дебютни продукции.

В офиса на Сони Рафи ще бъде посрещнат от Джордж Лавендис, който понастоящем изпълнява длъжността Мениджър на международния департамент на Сайко ТВ, съвместна компания на Саймън Кауъл и Сони Мюзик Ентъртейнмънт.

През последните 20 години Джордж Лавендис е заемал различни длъжности в Маркетинг и Мениджмънт департаментите на звукозаписни компании като Ариста Рекърдс, БиЕмДжи Австралия, Хевън Мюзик като последно е Вицепрезидент на Международния маркетинг отдел на Сони/БиЕмДжи в Ню Йорк. На тази си позиция той е отговорен за международните кампании на артисти като Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, Пинк, Шакира, Леона Люис, Ил Диво и Уестлайф.

Екип на Нова Телевизия ще отрази цялото пътуване на победителя от първия сезон на X Factor в България до Лондон и работата му в професионално звукозаписно студио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase