Общ преглед
Хиляди фенове и приятели уважиха юбилея на една от големите български формации - Акага. Още с влизането в залата, зрителите бяха запленени от приятния декор, базиран на мултимедиа  и специално рамкирани екрани, на които се прожектираха снимки от различни епохи от историята на групата.
 
Музикантите представиха най-големите си хитове от създаването на групата до сега, както и три песни от новия им албум „20 години Акага“.  
 
Хилда Казасян, Графа и Любо пяха с бенда на сцената, а кулминацията на шоуто настъпи, когато  се появиха Калин Вельов, Марин Панов, Оги Весков и Ясен Пенчев. Четиримата бивши членове на Акага се присъединиха за изпълненията на емблематичните “Cuba libre" и „Летище“. 
 
Поредната изненада за публиката дойде от изпълнението на четирима от най-добрите басисти на България – Краси Куртев от Акага, Ивайло Звездомиров от ТЕ, Стефан Чобанов от Мери Бойз Бенд и неотразимия Фънки, в китарното шоу на който, бяха включени специални пироефекти.
 
Друг основен момент в концерта беше участието на цигуларя  Веско Ешкенази и Дамски Струнен оркестър. Виртуозният музикант и водения от него оркестър изпълниха като поздрав към Акага и зрителите в залата произведения на Вивалди. Ешкенази и Акага бяха подготвили и специална версия на „Пътувам“, която разчувства дамите.
 
Финалът на вечерта беше поставен с коледната песен „Тих, вълшебен ден“ и въздействащата „Те нямат вина“  на Акага и Веско Ешкенази, която е посветена на кампанията на Уницеф за подкрепа на децата без дом.
 
Утре излиза албума „20 години Акага“ с изцяло нов материал, включително дуети с Любо, Веско Ешкенази и Мелоу Мак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase