Росен Желязков го свалихме, защото можехме. Причините не искам да ги изброявам в момента. Негови действия нарушаваха правилника и принципите на работа на Народното събрание. Нека Желязков не бърза. Ние сменихме и Главчев преди време, стана голям началник, може и той да има такова бъдеще пред него. Дали има конституционен хаос или не, вие виждате, че има такива бъркотии в системата на управление в момента, че трудно се оправят и народни представители, и премиери", заяви депутатът от БСП Манол Генов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че правителството не е изпълнило задълженията си.

"Ако се върнем от началото на това 49-ото събрание, мога да кажа, че то не свърши нищо. Наистина това, което днес мина, беше по инициатива на БСП. Просто нямаше как предизборно да не се угоди на миньорите. Проблемът с една година няма да се реши и ние припознахме техните искания. Тази временна отсрочка, която се даде и този 1 млрд. лв. за 5 години за рекултивация на терените, които са нарушени, това отново беше прах в очите на миньорите. Къде са плановете за това какво ще се случи на тези терени? Настоявахме многократно този план да бъде преработен", допълни Генов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Генов е било грешка да се ограничава достъпът до Народното събрание.

"Предстоят избори. Една от идеите беше Народното събрание да работи, за да контролира служебния кабинет, както виждаме всички, това беше една измама. Винаги можем да се съберем извънредно, но една от грешките на вече бившия председател беше да ограничава присъствието на външни лица в парламента, на неправителствени организации", коментира той.

Манол Генов смята, че БСП е единствената партия, която не е участвала в договорки в 49-ия парламент.

"Гледах едни социологически проучвания, доста съм обнадежден, че дават 50% активност. Те обикновено не познават. БСП дали има 9 или 10%, се надявам да мобилизира своите структури, за да покаже един по-добър резултат на тези следващи избори, защото с образа си в 49-ия парламент остава единствената партия, която не се вкара в задкулисни договорки", добави гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase