Снимка: БГНЕС

„Вчера получих това авангардно предложение на Главчев, че иска да е и външен министър“, заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Още по темата
Той обясни, че не е защитавал Стефан Димитров. „Аз съм против това зам. -председател на партия да отговаря за изборите в чужбина“, каза още президентът.  

„Посъветвах го, че имаме множество прекрасни дипломати, но в края на деня Главчев ми се обади с това предложение и го посъветвах все пак да проучи повече нещата, още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР. Да се консултира с експерти какво значи това да поеме външно министерство“, посочи Радев.

Той каза, че в понеделник сутринта ще направи последен разговор: „Ако той държи, аз съм казал, че приемам всички негови предложения, намесих се само, когато нещата излязоха извън контрол. Важно е това правителство да успее. Надявам се Главчев да знае с какво се заема“, добави Радев.

По-рано служебният премиер коментира, че няма да има смяна на външен министър и че е разговарял с Румен Радев и му предложил той да поема външно министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase