Снимка: БГНЕС

"Заварих уплашени хора. Възложена е проверка, но приоритет за мен са приходите, състоянието на работния състав и опазването на границата”, заяви шефът на Агенция "Митници" Георги Димов, цитиран от БГНЕС.

Димов и служители от агенцията се изслушват във временната комисия за разследване на корупционни практики в агенцията “Митници” и евентуалното участие на Асен Василев.

Още по темата
Димов бе назначен от служебния министър на финансите Людмила Петкова на поста, като зае мястото на арестуваната Петя Банкова. Преди това той беше заместник на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

Цецка Дочева, директор на дирекция митнически разузнаване и разследване в агенцията “Митници” заяви, че не са налични данни за нерегламентирани дейности от служители от агенцията и международни партньори.

“От човешки ресурси ми беше връчена заповед, с която от 29 март 2024г. ме назначиха на длъжността в дирекцията за митнически разузнавания”, коментира Дочева отговаряйки на въпрос от страна на БСП как такава дирекция за разузнаване не е разбрала за всички тези корупционни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase