Снимка: БГНЕС

Общ преглед

"С това събитие предаваме властта на новия МС с пожелания за успех, с пожелание да свършат работа, която да е в полза на България. Нашето правителство направи всичко възможно да работи по управленската програма и по този начин да ви осигурим плавен преход за следващия период“, заяви министър-председателят в оставка акад. Николай Денков на церемонията в Министерски съвет по предаване на властта в ръцете на служебния кабинет с премиер Димитър Главчев, предаде БГНЕС.

Още по темата
Акад. Денков заяви, че една от най-трудните задачи на служебния кабинет е да осигури честни избори, които да спечелят доверието на гражданите.

"Трудна е, защото в момента няма доверие", посочи бившият вече премиер.

"Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите", каза Денков.

Както е известно, на извънредно заседание на Народното събрание тази сутрин членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията, в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase