Провал ли се оказаха промените в Конституцията?

"Това е несериозно отношение към нашата държавност. Става дума за няколко неща - провал не само на конституционно ниво, провал, основан на една огромна лъжа - най-голямата за целия преход, в който ПП-ДБ изникнаха анти-ГЕРБ коалиция, арестуваха Борисов нелепо, трябваше да го свалят от власт. Но действително той ги изигра елементарно", каза проф. Александър Томов от "Българска социалдемокрация – Евролевица" в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му са нарушени основни принципи на Конституцията.

"Част от конституционните норми бяха нарушени от президента Радев, но ясно е записано, че служебното правителство е антикризисно и то трябва да осигури почтеност, честност на изборите. В България е пълно с независими експерти. Надявам се Димитър Главчев да предложи всичко това, което трябва - независими хора, които гарантират честни избори", коментира още гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Надявам се народът да се върне към своите корени, ние сме в десетката на най-бързо умиращите нации. Ние сме с най-лоша раждаемост. Нима това не се вижда? Наркотиците навлязоха в България масово навсякъде. Това означава, че държавата е разграден двор".

"Стигнаха да спорят кой какво ще вземе по министерства. Бойко Борисов разбра, че го лъжат, те бяха решили да го елиминират. Това беше замисълът и той разбра много добре", подчерта той, като допълни, че инфлацията е един от провалите пък на Асен Василев.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase