Категорично отиваме на предсрочни парламентарни избори, след като днес ПП-ДБ върна веднага мандата на президента Румен Радев.

"Замеряне с политически камъни ще гледаме дълго време, поне до датата на предсрочните парламентарни избори, която е неясна. Това е дребнавата политическа игра, която ще играят и ГЕРБ и "Продължаваме промяната", за да търсят кой е виновникът, а всъщност не се поглеждат самите себе си, за да разберат, че това управление, което беше родено с единственото желание да се консумира властта, беше порочно заченато и този край беше наистина очакван", заяви депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"На всички стана ясно, от изнесената информация, че ПП-ДБ са се борили за сфери на влияние и за по-голямо парче от държавната баница. Очевидно МВР се е оказало апетитна хапка за някого, защото това е някакъв механизъм за упражняване на влияние, на сила, това е силово ведомство и в крайна сметка затова са се скарали", каза Иванов за Bulgaria ON AIR.

По думите му най-удачният вариант за избори е те да бъдат проведени във варианта 2 в 1, заедно с изборите за Европейски парламент, за да не се харчат допълнително пари за провеждането на вота и с цел да се засили избирателната активност.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase