Снимка: БГНЕС

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев коменитра, че за Бойко Борисов и Делян Пеевски е много важно Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи. В ефира на bTV Демерджиев допълни още, че за страната ни е важно на този пост да е човек, който да служи на хората, на закона.

Той коментира, че е много важно за система като МВР да се дава път на професионализма. „Ако още няколко човека управляват тази система като Калин Стоянов, няма да има система, която да се управлява. Решения като докладите, които трябва да минават през него, минават през заместник главен секретар, като той не участва активно дори в кадровите назначения. Не искам да говоря за това, защото то дискредитира системата и всъщност е плод на действията на определени хора в политическия кабинет“, каза още Демерджиев.

Според Иван Демерджиев главният секретар на МВР е изолиран от работата на системата. „Правителството не реши проблемите на хората, а през цялото време се бориха за позиции и влияние във властта“, смята още Демерджиев.

Бившият съдебен министър коментира и съдебната реформа. Според него тя също с тип “сглобка”, на която е дадена легитимация да направи правителство, “но състоянието на съдебната система е същото, да не кажа и по-лошо, отколкото преди.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase