Снимка: БГНЕС

Рая Назарян, която бе част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС, смята, че “никой не е направил крачка към Мария Габриел, за да изглади напрежението. От ГЕРБ вчера искаха извинение по повод думите, че Габриел е “красивото лице на мафията” и че тя действа под натиск на Бойко Борисов.

Според нея времето за извинение е изтекло и добави, че няма предпоставки за подновяване на преговорите.

"Извинение до момента няма. Нещо повече – има потвърждаване на обидните и клеветническите твърдения, които изрекоха по адрес на Габриел", каза Назарян.

"След вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим преговори. Това не са преговори, а рекет", добави Назарян.

Според думите ѝ, от ПП-ДБ са били съгласни с имената на предложените от Мария Габриел министри, защото са били обсъждани в последните дни. Назарян обясни, че вероятно предстои провал на мандата и решението е в Габриел.

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че партията не иска да ходи на избори и ако някой саботира преговорите, то това са ПП-ДБ.

“Те очевидно искат избори”, каза Назарян и допълни, че към момента извинение към Мария Габриел няма.

“ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, то трябваше да бъде убедително и поднесено с разкаяние, защото това не е държавническо и не е проява на разум“, каза депутатът от ГЕРБ-СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase