Снимка: БГНЕС

"Борисов унищожава партиите-партньори, той трябва да се извинява." Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски пред bTV.

"За съжаление, Борисов продължава да унижава и да унищожава политическите партии, негови партньори. Позволете да напомня, че с всеки, с който се е хванал да управлява Борисов - Патриотичен фронт, Реформаторски блок, Воля, днес ги няма на политическата сцена. Дотам води и ПП-ДБ. Докато тези хора не изчезнат от политическия обектив. Това можем да го кажем ние от БСП, защото за тези 15 години опити да бъдем въвлечени в такова управление, да бъдем използвани, да бъдем прегърнати от Борисов с външни и вътрешни фактори, оказващи влияние върху БСП, не се получи. И сме единствените, които запазихме нашата позиция срещу този модел на управление. Това е борбата в момента - за запазване модела на управление. Модел на кражби, на разпределение на постове. Не ги слушайте за какво се карат, станаха като детската градина: "Моля, другарко, извинете ни". Първо Бойко Борисов трябва да се извини на Мария Габриел, защото я употреби, защото я унижи. Трябва да се извини на тези три народни представителки, които участваха в преговорите - Деница Сачева, Рая Назарян, Теменужка Петкова, които използва по най-немъжкия начин", заяви Георги Свиленски.

Той нападна и двете страни от сглобката, използвайки и думите за "красивото лице на мафията", "близнаците Борисов и Пеевски" (по Николай Денков), "чупените бутилки и чаши".

"Очакваме такива хора да управляват България? Разберете, тези хора не заслужават домоуправители на етажна собственост да бъдат. Ако са домоуправители, асансьорът няма да работи", каза Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase