Снимка: БГНЕС

"В последните 3 години думата ни никъде не се чува. Политически дебат няма и на територията на България нищо не се случва".

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна изказването си пред конференцията "Европейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа" в Пловдив, предаде БГНЕС.

По време на нашето управление всички големи международни събития за Централна и Източна Европа или за Балканите се провеждаха във София или Варна, припомни Борисов. Той откри основните изводи от проведения в Букурещ конгрес на ЕНП.

Визирайки колегите си от „Демократична България“ и назовавайки Христо Иванов, чиято "Да, България" преди седмица реши да се присъедини към семейството на Европейската народна партия, Борисов посъветва: Това не е само да имаш синия фон зад гърба си, а да носиш ангажиментите, които партията поема към българските и европейските избиратели.

В контекста на конференцията, Борисов акцентира върху изказванията от конгреса на ЕНП в Букурещ в частта земеделие и селско стопанство.

Тежкият труд на фермерите трябва да им се отплаща и Европейската народна партия винаги ще бъде на тяхна страна. Нямаме нищо срещу Украйна, всичко направихме да ѝ помогнем, но трябва да гарантираме конкурентоспособността на нашите фермери, прочете Борисов.

Нищо срещу Украйна нямаме – важното е военната помощ, другото е пазар и защита на потребителите, уточни лидерът на ГЕРБ.

Мислете на тези избори за евродепутати, препоръча Борисов. Защото, ако имаме по-малко евродепутати много може да ни се иска, но нищо няма да се случи. Както в българския парламент с 69 депутати ние нищо от това, което искате, не можем да защитим, каза още Бойко Борисов пред участниците в конференцията.

Той разкритикува политиката на раздаването на пари и предупреди, че се готви отпадането на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане.

Безплатен обяд няма! Сега всички ще вадим от джобовете си, за да платим безумната политика на раздаване на пари - масово, за да си готин, да си добър, да си френдли, заяви Борисов.

Всеки накрая си плаща сметката! Накрая ще дойде Господ, а що се касае за финансова дисциплина, той се нарича Международният валутен фонд, заяви още Борисов и съобщи, по думите му, лошата новина:

Напомням, че преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Тогава започнаха протестите. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни.

България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов.

Тежко на следващия финансов министър и на следващия премиер, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase