Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че преговорите с ПП-ДБ продължават, те се водят от Мария Габриел, която трябва да поеме премиерския пост и от преговорния екип на партията.

"Когато Габриел стане готова и всичко се договори, или не се договори, ще излязат и ще ви кажат. Мисля, че един процес на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни. Последната дума ще е на Мари Габриел, тя ще работи с тези хора", каза Борисов и допълни, че във всички правови държави се провеждат парламентарни избори и на тях политическите партии поемат своята отговорност.

Още по темата
Борисов благодари на представителите на ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание, докато се разберат или не се разберат с екипа на ГЕРБ.

"Убеден съм, че не трябва да обръщаме държавата с краката на горе", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ и днес разкритикува военния министър в оставка Тодор Тагарев, след като няколко пъти го нападна заради забавянето на изпращането на БТР-ите за Украйна.

"Днес най-сетне влиза в МС точка за изпращане на ръкавици, вълнени, с пет пръсти за Украйна, все пак лятото там е по-хладно. За лятото най-сетне се надяваме Тагарев да прати ръкавиците, защото всичко останало, БТР-ите дето гласувахме да пратим, още са тук, но поне за юли, август хората ще имат ръкавици", коментира Борисов.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase