Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да подам оставка, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, който е на изслушване в парламентарната комисия по отбрана във връзка с военната помощ на Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.

Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да подавам дни по-рано, няма никакъв смисъл, заяви министърът.

Трябва да има смяна, това е неработещ министър, за мен той не си е свършил работата, каза по-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов за министъра на отбраната. Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента, Тагарев свърши една голяма нула, каза и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика, смята и Борислав Гуцанов от „БСП за България“. Според „Възраждане“ Тагарев трябва да бъде "обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава".

Всички евроатлантически партньори много харесват Тодор Тагарев, отговори съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и добави, че не разбира желанието за неговата оставка./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase