Снимка: архив, БГНЕС

ДПС ще продължи да подкрепя т.нар. сглобка в политиките, които са по отношение на ЕС и НАТО. Това заяви пред БНР новоизбраният съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров, който застана начело на партията заедно с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Още по темата
Той отказа да коментира как ще се отразят на ДПС наложените санкции от САЩ по глобалния закон "Магнитски" на съпредседателя на движението и подчерта, че с Пеевски ще работят диалогично и в екип. "Аз ще отговарям за традиционните структури, за връзката и взаимодействието с либералните партии в Европа и с Либералния интернационал. Освен това и за политиката на добросъседство със съседните страни и добросъседските отношения с Турция".

ДПС има опитни кадри и експерти, а в регулаторите трябва да бъдат хора с експертиза, заяви Чакъров и попита защо те да не участват "Трябва да има политически консенсус, да правим най-доброто за гражданите. Нека да не отиваме в крайност. Целта е страната да се развива".

"ДПС като парламентарна партия ще работи за това дневният ред на хората да бъде поставен в центъра на съвременната политика", уточни още Чакъров.

Той подчерта, че ДПС винаги са готови за избори, но отиването на нов вот ще създаде дестабилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase