Снимка: БГНЕС

Ставаме светители на силно агресивна кампания, която щели да ни заличи нас, българите, да бъде поругано достойнството на българския народ, скочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на ПГ в първия работен ден на парламента за новата година.

Още по темата
Поводът за този коментар на Костадинов стана посегателството срещу паметника на граф Игнатиев във Варна вчера

"Нашата страна се превърна в бойно поле, в което една банда самозвани българи си позволяват да ни поругават, да ни превръщат в нация за присмех и подигравка, защото няма как да уважаваш един народ, който не уважава сам себе си и своята история. Граф Николай Павлович Игнатиев е казал, че неговото желание е България да процъфтява и вчера паметникът на този човек, чиято визия за България означаваше връщането на страната на картата на света, беше поруган", каза Костадинов.

Той припомни, че този паметник е на 118 години и е един от първите в морската ни столица.

"Вчера беше поругана националната история на българския народ и тази кампания се води от години насам. Самозвани историци изписаха тонове, за да обясняват, че видни личности са работили срещу България. Ние от "Възраждане" няма да допуснем войната срещу достойнството на българския народ и нашата национална памет да продължи. В крайна сметка България ще надживее всички мерзавци и всички еничари", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase