Снимка: архив, БГНЕС

Български полицаи могат да се включват в охраната на Олимпийските игри в Париж тази година. Това са обсъдили главният секретар на МВР комисар Живко Коцев и френският аташе по вътрешна сигурност Лоран Ърст, съобщиха от МВР.

Франция е отправила запитване към България наред с всички държави членки на ЕС с молба да изпратят полицейски служители, които да се включат в охраната на обществения ред и обезпечаването на сигурността по време на предстоящото голямо спортно събитие.

Главният секретар е потвърдил готовността на МВР да осигури служители от „Гранична полиция“, „Охранителна полиция“ и при необходимост от „Криминална полиция“, които да бъдат дислоцирани на място и да се включат в изпълнението на конкретни задачи.

В рамките на работната среща са обсъдени и други аспекти на сътрудничеството по линия на двустранни и международни полицейски операции.

Олимпиадата в Париж ще бъде от 26 юли до 16 август тази година. По време на най-голямото спортно събитие се очаква градът да приеме до 20 милиона туристи.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase