Снимка: БГНЕС

Ще отпуснем финансова помощ от 1512 лева на 450 домакинства в областите Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна, които пострадаха от ураганния вятър и силния дъжд на 4 ноември тази година, заяви премиерът Николай Денков преди началото на днешното правителствено заседание.

Днешното решение се взема само 12 дни, след като се случи това бедствие, за да могат хората максимално бързо да се възползват от тази подкрепа, отбеляза Денков.

"Правителството работи системно и упорито за подобряване на живота на хората и на бизнес средата в България. Програмата „Достъпно за вас“ е факт от вчера и предизвиква заслужен интерес както от хората, така и от търговските вериги в страната", каза още министър-председателят.

Денков подчерта, че с друго свое решение от днес правителството ще определи мястото на националния STEM център в „София Тех Парк“, в близост до разположения там суперкомпютър, за да може учителите и учениците да се възползват максимално от иновационната среда.

"Това е начинът, по който ние отговаряме на нестабилната политическа среда в България", отбеляза още Николай Денков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase