Снимка: БГНЕС

Мустафа Карадайъ е взел решението си сам да подаде оставка. Това е негово лично решение, заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

На 17-ти ще имаме Централен съвет, където ще насрочим нашата конференция, уточни Пеевски. Мандатът на Карадайъ изтича в края на годината. Пеевски потвърди също, че Ахмед Доган поема председателския пост.

От 16 октомври депутатът Делян Пеевски е съпредседател на парламентарната група на ДПС. Той делеше поста с досегашния лидер на партията Мустафа Карадайъ.

През последните месеци Пеевски е човекът, който изразява позицията на партията по ключови теми. Съпредседателският пост му дава възможност и легитимация да участва в председателските срещи в Народното събрание, които определят дневния ред на парламента.

На VII НК на ДПС през 2009 г. Мустафа Карадайъ е избран за член на ЦС на ДПС и след това е избран за секретар на ЦОБ на ДПС от Централния съвет по предложение на председателя на партията д-р Ахмед Доган. Като секретар на ЦОБ на ДПС Карадайъ работи два мандата, до 2016 г.

На 24 декември 2015 г. Мустафа Карадайъ е избран за съпредседател на ДПС, а четири месеца по-късно – на 24 април 2016 г. IХ. Национална конференция на ДПС го избира за председател на ДПС. На проведената на 12 декември 2020г. Х. Национална конференция на ДПС е преизбран за председател.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е председател на ПГ на ДПС в 43 и 44 НС. Като народен представител е избиран в 42, 43 и 44 НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase