Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път критикува властта. Тя видя пълен провал по трите приоритета, които си поставиха управляващите.

"По Шенген никакъв напредък, еврозона е отложена за 2025 г., по Плана за възстановяване и устойчивост загубихме вече пари, сигурно ще загубим и още заради това, че те в момента се бият, кой да открадне повече", скочи тя.

Според нея "порочният модел на управление на ГЕРБ" е заразил и ПП-ДБ.

"Те се включиха в този модел и днес се избиха за това, кой да вземе повече пари - лично и чрез фирми, а не за развитието на България и добруването на българския народ.

Още по темата
Ако някой е имал съмнение, какво държи сглобката до днес, то вече би трябвало да прогледне - това е разпределянето на порциите на властта и кражбата на обществени пари. Планът за възстановяване и устойчивост, за който проглушиха ушите на целия свят, за тях не е средство за модернизация на България, а средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми", отсече тя,
Според нея напрежението между ГЕРБ и ПП-ДБ относно районите с въглищните централи е кой да получи парите.

"Не е луд този, който яде баницата, луд е този, който му я дава, защото имитацията от страна на Борисов на критика към ПП свършва в момента, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се решава", каза Нинова.

Тя съобщи БСП подкрепя идеята на ГЕРБ и ДПС подкомисията за контрол над еврофондовете да стане постоянна комисия в НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase