Снимка: БГНЕС

„Напълно излишен е този дебат за националния празник. Някой се опитва с димки да прикрие някои свои действия. И резултатът е този – променя се естеството на обществения разговор и той oтива в друга посока“. Това каза пред БТВ Георги Харизанов.

Той поясни, че няма официална позиция на ГЕРБ по темата, а те е била повдигната отново от акад. Николай Денков. „Борисов и Пеевски приключиха темата – не са я инициирали“, каза още той.

Според Мария Пиргова всички конституционни поправки, за които се говори, ще прелеят в други теми. Тя посочи също така, че финансите в държавата се управляват от трима души – Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. „Зад всички промени седят партийни интереси и олигархическите интереси зад тях. “, посочи още проф. Пиргова.

Още по темата

„Това, че конституционните поправки няма да минат, беше ясно от самото начало – още с приемането на правилата. А ако гражданите на тази общност се съпреживяват като общност, трябва да имат и общо мнение по тези въпроси“, коментира темата и Любомир Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase