Снимка: "Ние идваме!"

Разрушаването на язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа е поредното безпрецедентно посегателство върху човечеството. Последствията от тази предизвикана екокатастрофа заплашват живота на хората в стотици селища на Украйна, екосистемата на Европа, безопасността на най-голямата атомна електроцентрала на континента и добива на стратегически важни земеделски култури.

За “Ние идваме!” е необяснимо мълчанието на българския парламент и липсата на позиция относно това чудовищно хуманитарно злодеяние.

Наблюдавайки надпреварата за жертвоготовност и родолюбие на всички политически субекти в Народното събрание, искаме да напомним на народните представители, че в епицентъра на тази катастрофа се намират десетки хиляди таврийски и бесарабски българи, които населяват застрашените селища.

Призоваваме българския парламент незабавно да излезе с ясна позиция относно поредния терористичен акт от страна на режима на Путин. 

Призоваваме българското правителство да вземе необходимите мерки с ясна държавническа позиция пред руския президент и правителство, както и необходимите ответни дипломатически действия.

Каховската водноелектрическа централа, както и част от населените с таврийски и бесарабски българи селища, се намират на окупираните от Руската федерация територии. Посегателството върху нашите сънародници е на практика посегателство върху българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase