Снимка: БГНЕС

"В последните седмици бяхме свидетели на една какафония, която е на път да бъде подредена с партитури, раздадени на различните членове на оркестъра и може би на преден план ще имаме не един, а двама диригенти. Ние сме длъжни да им дадем хоризонт от 100 дни".

Още по темата
Това заяви пред БНР проф. Росен Стоянов - преподавател по политически комуникации в НБУ.

"Наблюдаваме разпределение на ролите, чисто тактическо, на остриета, които продължават да държат атака или критика към ситуацията или към опонента - нещо, което е добре по принцип да съществува. Това е и легитимация на т.нар. демократичност в отделните партии".

По думите му когато се формира едно правителство, 3 месеца са необходими, за да влязат в същината на нещата, дори политическите представители в битността си на министри. Тук имаме експерти, за които се предполага, че не е нужно толкова време, за да влязат в проблематиката, добави той.

ДПС винаги са искали и са успявали да постигнат ролята на балансьор в българската политика, посочи той. За него опитът им отново да застанат на онова място, някъде посредата, е изява на политически прагматизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase