Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мария Габриел, която е номинирана от ГЕРБ за ротационен премиер и която замрази преговорите за подкрепа на кабинета  на ПП-ДБ, призова второта по големите коалиция в НС да преосмисли формата, състава, личностите в евентуалното правителство, принципите си.

Още по темата
"Призовават ги да преосмислят всичко, което изброих, за да не стигнем до ледена епоха, която ще замрази тотално държавата тотално. Разочарованието в обществото е огромно,  недоверието в партньорите ни е огромно, страхът в администрацията е потресаващ и от тази криза се излиза само с усилия за доверие от всички участници в политическия живот и цел, която е да стабилизиране на държавата и да се погрижим за хората.

Всеки трябва да направи компромис и да намерим решение, което де предложи стабилност. Мандатоносителят е наход да търси и намери подкрепа",каза тя.

Томислав Дончев призова ПП-ДБ да сменят подхода.

Според него вече има нов  феномен - война между институции.

"Приемете го като приятелски съвет, сменете подхода, така няма как да стане. Ако искате вземе пример от нас, ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с15% от депутатите да получите цялата власт от ПП, не е  честно, не е европейско и демократично. Като отговорност за съставяне на правителство предложете друг формат, говорете с нас, говорете с другите партии. България трябва да има работещо правителство“, призова той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase