Снимка: БГНЕС

"Гордея се, че в екипа ни има смели и отдадени млади хора като Стою, които не се страхуват от отговорност, от тежка работа и от това да защитават идеята за една по-справедлива България с личното си име и труд! Докато мафията е обявила война на мафията, a зам.-прокурор дава главен прокурор на прокурор", така Лена Бориславова поздрави новоназначения шеф на правната комисия Стою Стоев.

Той бе избран месец след старта на 49-ото НС със 123 гласа "за" от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Ето какво още написа Бориславова във Facebook профила си:

Стою Стоев е част от екипа на Продължаваме Промяната от самото начало, борил се е рамо до рамо с нас от първия ден, участвал е активно във всички обсъждания на законопроекти, във всички продължителни заседания на правна комисия, във всички битки - и за закриване на специализираните съд и прокуратура, и за механизма за контрол над главния прокурор, и за защита от домашното насилие и редица други. От малцината е, които познават правилника и работата на Народното събрание в дълбочината им. Нямам съмнения, че ще се справи отлично с новата си отговорна задача, която не всеки е готов дори да обмисли дали да поеме! Нямам съмнение, защото знам как работи.

Да, Стою е млад. Да, няма професорска титла по право. Да, бил е само 3 пъти народен представител и член на правни комисии в едни от най-бурните, трудни и кратки парламенти в новата ни история.

Да, Стою не е Дани Кирилов. Стою не е и Радомир Чолаков. Много е далеч и от Иван Гешев, Борислав Сарафов и техните заместници.

Вместо на тези видни кадровици в правото, Стою прилича много повече на младия и неопитен Никола Минчев, Мирослав Иванов, Петър Кьосев, Васил Пандов, Петър Куленски, Васил Стефанов, Димитър Гочев и Милен Матеев.

Поколенията се менят. Време е и обществото да се промени и да осъжда хората за делата им, а не за външния им вид и възрастта им."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase