Снимка: БГНЕС

Вече всичко е в ръцете на ГЕРБ. Това очакване не е от днес, то е от деня на изборите. Няма сензация, че отново стигнахме до това да чакаме ГЕРБ, заяви пред БНР Георги Харизанов.     

И ГЕРБ, и ПП са изключително последователни и преди, и след изборите, смята Харизанов.

Още по темата

Той е категоричен, че съвместно правителство на първите две формации не е най-доброто решение. Сред мотивите си посочи това, че "нито един кандидат за министър на ДБ не видяхме в този проектокабинет", а "очевидно фигурата на Асен Василев е невъзможна за оттегляне".

В момента, в който се вижда, че Асен Василев е "незаобиколимият" финансов министър на ПП, всякакъв разговор е безпредметен и вариантите са или правителство с първия мандат, или избори, очерта ситуацията Харизанов.

"Всички пътища известно време водеха към ПП, докато не станаха ясни техните намерения – Асен Василев да управлява публичните финанси, докато е жив. Може финансовото министерство да го превърнем в монархия. Тази формация е изцяло солидаризирала с фигурата на г-н Василев, без значение какви са политическите реалности", коментира Георги Харизанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase