Снимка: БГНЕС

България не трябва да се огъва, да се подчинява на този ултиматум, на тази наглост и на това безочие трябва да се сложи край. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след поредното напрежение между България и Скопие заради побоя над Християн Пендиков и забранителния списък на президента на РСМ Стево Пендаровски за български евродепутат и политици.

Още по темата
"Ако РСМ в този си вид стане член на ЕС, всеки Божи ден в Брюксел ще се сблъскваме с македонски провокации, те искат да се отречем от собствената си история", предупреди Костадинов.

По думите му в РСМ огромна част от хората са с българско самосъзнание.

"И ако българските симпатии в РСМ не бяха толкова големи, нямаше да има толкова български клубове, за които да се грижат. Има и хора в България, които се чувстват македонци, но някой някога да е чул и една дума срещу тях, реч на омраза? Те не са заплаха и няколкостотин души, които мислят, че са македонци, не са заплаха, но в РСМ те са стотици хиляди, хора с които се разбираме и сме приятели. Точно това приятелство искат да разрушат управляващите в РСМ и искат да се отречем от българската история", отсече той.

Според него Скопие постави ултиматум на България, с който изисква да не се говори истината, да се приеме фалшификацията, в противен случай българи няма да бъдат допускани в РСМ.

Костадинов настоя, че България не трябва да приема този ултиматум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase