Снимка: БГНЕС

Енергетиката продължава да е център на вниманието на политиците, но напоследък се наблюдава и престрелка между бившия и настоящ енергиен министър - Александър Николов и Росен Христов.

"Не съм давал лични квалификации,  а съм говорил само с факти, които се проверяват с документи", уточни пред БНТ бившият енергиен министър Александър Николов.

Според него, четири месеца не е мръднато на йота по Плана за възстановяване и устойчивост. "Не говорим само за Плана за възстановяване и устойчивост. Има Фонд за справедлив преход, модернизационен механизъм, какво се случва с него, иновационен фонд", заяви Николов.

Още по темата

В зависимост от цените дефицитът в енергетиката ще бъде между 3 и 4 млрд. лева. Либерализацията на пазара не означава, че вървим в тази посока - по-високи цени за битовите потребители и по-ниски за бизнеса, допълни бившият енергиен министър.

Той реторично попита какво се случва с договори с Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка.

"Верен ли е прочитът на текущия министър, че двете световни финансови институции са работили срещу България по техническите механизми относно Плана за възстановяване и устойчивост", каза Николов.

Според него, за да може страната ни да бъде независима, е необходимо да има поне два доставчика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase