Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като посегателство срещу българската държава определи убийството на граничния полицай тази нощ на браздата с Турция лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По негово искане депутатите почетоха паметта на загиналия с минута мълчание.

"Посегателството срещу полицаи и военни на границата е акт на война. Очевидно срещу България има поредица от подобни такива посегателства, границата не с охранява както трябва, великата ограда на практика не съществува, съоръжението е изключително компрометирано и тази ограда не само че не спира никого, ами буди и насмешка", каза той в декларация от името на ПГ.

Още по темата
По думите му хората в района около границата живеят в страх, селата са малки и обезлюдени, неохранявани, там държавата не присъства.

"Полицаите на границата ми казаха, че когато видят такива нелегални мигранти, ги замерят с камъни. Въоръжението им е като от каменната ера, те нямат и бронежилетки", скочи Костадинов.

"Няма време в момента за тюхкане, трябват действия и най- първото нещо е поне оградата да бъде възстановена и охранявана, както трябва, защото в противен случай постепенно хората ще се изселят от селата там, защото не са сигурни за живота и имуществото си", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase