Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Така, както е влязъл този проект на бюджета от служебния кабинет, няма да излезе от НС, категорична е лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
На Председателски съвет в парламента е било решено политическите сили да проведат разговори между първо и второ четене на бюджета, за да се направят промени. По думите й не е имало възражения от страна на останалите партии.

"Ще обсъдим какви допълнения да сложим, така че да гарантираме спокойствие на хората, но и да има финансова стабилност. Предстои да решем технологията, дали да излъчим експерти, които да договорят какво да се промени", обясни тя.

"Този закон де факто замразява доходите при повишаващи се цени, а за нас е неприемливо и недопустимо, защото води до обедняваме, а още по-неприемливо е, че се предвиждат  допълнителни разходи за самолети. Не може на фона на тежката зима и страха на хората от цени, от глад, тези пари да отидат за самолети", коментира Нинова.

По думите й целта е да се укрепи икономиката, но това да не е за сметка на финансовата стабилност.

"БСП ще настоява за социални пакет – вдигане на минималната заплата, пенсиите и помощ за млади семейства и деца", настоя лидерът на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase