Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП покани са консултации днес в 12 ч. лидерите на всички парламентарно представени сили. Целта на разговора е да се намери изход от създалата безизходица да се избере председател на НС.

„Нито един от кандидатите не изпълниха изискването да ги подкрепя над половината от депутатите. Ние вече отстъпихме. Кризата е безпрецедентна и ние знае, че е много трудно да се излезе от такава криза“, коментира Асен Василев.

Още по темата

„След два провалени парламента миналата година, преди да започне третият, в който ние успяхме да сглобим правителство, имахме консултации. Ние знаем, че изходът е публични консултации с лидерите на всички парламентарно представени партии“, добави той.

„Този процес работи успешно преди 10 месеца и единственият начин всички хора да са сигурни, че няма сделки и задкулисни договорки  е да отворим този дебат пред очите на всички ако Бойко Борисов иска да дойде - да заповяда, но хората които дойдат на тази маса трябва да намерят решение“, каза Кирил Петков.

Василев уточни, че ПП не предполага решение, но при тази липса на доверие и фрагмантация, срещата е единственият начин да се излее от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase